Categorieën

Ruiter / Body Protectie

Bodyprotector

Bodyprotectors is een soort beschermende bodywarmer die ook steeds vaker verplicht wordt voor de veiligheid tijdens het paardrijden. Een bodyprotector beschermt je wervelkolom, ribbern en organen die in het gebied zitten van de romp.
De meeste bodyprotectors worden gemaakt van memoryfoam. Dit is een stevig materiaalsoort dat zich vormt naar je lichaam als het warm word. Tijdens het dragen zul je dan ook merken dat de bodyprotector steeds comfortabeler gaat zitten.

Versteeg Ruitersport verkoopt bodyprotectoren in volwassen en kinder maten, in de kleuren: Roze, Rood, Navy, Bruin & Zwart.
Een veelverkochte bodyprotector van ons is de Horka Flexplus deze is geplaatst in level 3 is getest en goedgekeurd door de firma Critt Sport te Chatellerault in Frankrijk dit is één van de testinstituten die is aangesteld door de Europese Unie om producten te testen en keuren naar de geldende veiligheidsnormen.

Het is erg belangrijk dat de bodyprotector goed sluit. Als je hem aantrekt mogen de rode stukken op de sluiting niet meer zichtbaar zijn.

Vergeet niet, een bodyprotector beschermt je tijdens de val en vangt de grootste klap op, maar geen enkele bodyprotector kan je altijd voor de 100% beschermen.